5 Day Pouch Test på svenska – En mental metod för ”återställning” av magsäcksfickan samt tänk runt mat, för dig som är överviktsopererad..

Fem Dagars Ficktest - Five day pouch test

Under Fem Dagars Ficktest ska du följa en matplan som börjar med flytande protein och slutar med fast protein. Detta efterliknar den kost du rekommenderades de första veckorna efter din överviktsoperation.

Flytande protein

De två första dagarna är helande dagar, då du ska reparera din magsäcksficka med milda vätskor och soppor. Detta hjälper magsäcksfickan att läka och sötsuget att avta. Du får också lära dig att lyssna på och respektera din kropp.

Mjukt Protein

Dag tre har du tagit dig egenom den värsta delen och det är dags att börja tugga. Det är när vi lärt oss att använda vårt verktyg i den verkliga världen kan vi vinna kampen.

Fast Protein

Dag fyra när din magsäcksficka ger en känsla av mättnad är det dags att sluta äta. Detta är det nya normala. Koncentrera dig på hur magsäcksfickan känns och lägg ifrån dig gaffeln vid första känslan av mättnad. Detta är hur överviktsoperationens verktyg är tänkt att fungera.

Fast Protein

Dag fem bör du vara ute ur kolhydrats-cykeln och kanske du har förlorat ett kilo eller två. Men framförallt ska du ha ett nytt förtroende till magsäcksfickan samt en förmåga att samarbeta med verktyget för din hälsa och emotionella välbefinnande.

Det nya normala –

Ha alltid i åtanke att Fem Dagars Ficktest ska användas som en väg tillbaka på rätt spår med din överviktsoperation. Det bör inte användas som en diet för att snabbt förlora några kilon.