Matplan

De två första dagarna är helande dagar, då du ska reparera din magsäcksficka med milda vätskor och soppor. Detta hjälper magsäcksfickan att läka och sötsuget att avta. Du får också lära dig att lyssna på och respektera din kropp.

Dag 1 & 2: Flytande protein

Ex: Lågkolhydrats proteinshakes, buljong och släta soppor.

Menyn på dag 1 och 2 påminner om de första dagarna och veckorna direkt efter överviktsoperationen.

En kost av flytande protein som klar buljong, krämiga soppor, proteinberikade drycker (protein shakes), och rejäla soppor gjorda av animaliskt protein och mejeriprodukter gör att du enklare kan fokusera på att ”reparera” och integrera med din magsäcksficka.

Hemgjorda proteinsmoothies är att fördra. De kan skapas med eller utan proteinpulver, färskost, yoghurt, kvarg och frukt eller bär. Tänk bara på att det bör vara tre gånger mer proteiner än kolhydrater.

Proteinpulver, färdigblandad proteindryck, drick-kvarg, drick-youghurt etc MÅSTE innehålla minst 15 gram protein och högst 5 gram kolhydrater per portion, ca 300 ml/30cl/3dl. Detta gör att måltidsersättning eller kostersättning som LCD/VLCD ex Modifast, Nutrilett, slanka, Herbalife eller liknande INTE är tillåtet under Fem dagars ficktest!

Du kan dricka hur många proteindrinkar du vill för att stilla din hunger och sug. Denna kost är effektiv vid övergången från en kolhydratsbaserad-kost till proteinrik kost. Du ska bara äta tills att du känner att det spänns i din magsäcksficka.

Vi har alla olika smakpreferenser och det är var och ens skyldighet att ta reda på vad som passar en själv, när det kommer till smak och konsistens.

Dag 1 & 2: Förslag på mat, vätska & tidsschema

Observera att detta är ett förslag och ska anpassas efter dig, din livssituation och ditt behov.

FRUKOST

08:00; Flytande Protein, ca 2-3 dl
09:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck.

KVÄLLSMÅL

10:00; Flytande Protein, ca 1-2 dl
11:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

LUNCH

12:00; Flytande Protein, ca 2-3 dl
13:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

14:00; Flytande Protein, ca 1-2 dl

15:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

16:00; Flytande Protein, ca 1-2 dl
17:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MIDDAG

18:00; Flytande Protein, ca 2-3 dl
19:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

20:00; Flytande Protein, ca 1-2 dl
21:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

22:00; Flytande Protein, ca 1-2 dl

Gå inte hungrig!

Under ”Fem Dagars Ficktest” ska du aldrig behöva känna dig hungrig. Du kan äta så mycket av den föreskrivna menyn, när du vill under dagen, för att vara mätt och på så sätt förhindrar småätande på sk glidarmat och / eller onödiga kolhydrater.

Mindre är inte bättre!

Var uppmärksam på kroppens signaler och ät när du är hungrig, men endast något från just den dagens föreskrivna meny eller något från dagens godkända livsmedel.