5 Day Pouch Test på svenska – En mental metod för ”återställning” av magsäcksfickan samt tänk runt mat, för dig som är överviktsopererad..

När din magsäcksficka ger en känsla av mättnad är det dags att sluta äta. Detta är det nya normala. Koncentrera dig på hur magsäcksfickan känns och lägg ifrån dig gaffeln vid första känslan av mättnad. Detta är hur överviktsoperationens verktyg är tänkt att fungera.

Dag 4: Fast Protein

Ex: köttfärs (kalkon, nötkött, kyckling, lamm), skaldjur, kammusslor, hummer, färsk lax eller hälleflundra. Vid dag 4 är kolhydratscykeln bruten och de flytande begränsningarna börjar bli en vana. Dina måltider bör i huvudsak bestå av Protein samt väl utvalda grönsaker och frukter. Ta dig tid att tugga varje tugga, vila gaffeln mellan tuggorna och njut av måltiden.

Dag 4

 

Observera att detta är ett förslag och ska anpassas efter dig, din livssituation och ditt behov.

Observera att detta är ett förslag och ska anpassas efter dig, din livssituation och ditt behov.

FRUKOST

08:00; Fast Protein, ca 2-3 dl
09:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck.

MELLANMÅL

10:00; Fast Protein, ca 1-2 dl
11:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

LUNCH

12:00; Fast Protein, ca 2-3 dl
13:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MELLANMÅL

14:00; Fast Protein, ca 1-2 dl
15:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MELLANMÅL

16:00; Fast Protein, ca 1-2 dl
17:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MIDDAG

18:00; Fast Protein, ca 2-3 dl
19:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MELLANMÅL

20:00; Fast Protein, ca 1-2 dl
21:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

22:00; Fast Protein, ca 1-2 dl

Lax med senapsås

Lax är rik på omega-3-fettsyror som har flera positiva hälsoeffekter. När du har slutfört ”Femdagarsficktest” inkludera gärna lax i din vardagsmeny minst en gång i veckan för att dra fördel av de hälsofrämjande näringsämnen den ger.

ingredienser:

4 laxfiléer
Steksmör
¼ tsk svartpeppar
1,2 dl gräddfil
1 1/2 msk Dijonsenap
2 teskedar färsk dill, hackad
1 1/2 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta, hackad
1/4 tsk salt

Beskrivning:

Smält smöret och bryn laxfiléerna, och spraya dem lätt med matlagning spray. krydda med svartpeppar. stek 8 till 10-minuter eller tills laxen faller med en gaffel. Sås: Blanda gräddfil, Dijonsenap, färsk dill, svartpeppar, citronsaft, vitlök och salt. Servera varm, en filé per person, med 2 matskedar sås.

Fler recept finner ni på orginalsidan:  Recipes for the 5 Day Pouch Test