Du har nu tagit dig egenom den värsta delen och det är dags att börja tugga. Kom ihåg att det är när vi lärt oss att använda vårt verktyg i den verkliga världen kan vi vinna kampen.
Dag 3: Mjukt Protein
Ex: konserverad fisk (Ansjovis, Lax, Sardiner Sill eller Tonfisk) ägg, färsk mjuk fisk (torsk, kolja, spätta) Keso.
Vid varje måltid ska du mäta upp 1-3 dl kött, mejeri, eller vegetabiliskt protein innan du äter något annat livsmedel. Tugga maten väl och sluta när du blir mätt.
Du är nu på god väg att förändra dina tankar och matvanor och det är nu dags att börja fundera på hur du ska använda dina nya kunskaper efter ”Fem Dagars Ficktest” alltså Dag 6 och framåt.
Dag 3
Observera att detta är ett förslag och ska anpassas efter dig, din livssituation och ditt behov.
- Förslag på mat, vätska & tidsschema
- RECEPT
Dag 3: Förslag på mat, vätska & tidsschema
Observera att detta är ett förslag och ska anpassas efter dig, din livssituation och ditt behov.
FRUKOST
08:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl
09:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck.
MELLANMÅL
10:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl
11:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
LUNCH
12:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl
13:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
MELLANMÅL
14:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl
15:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
MELLANMÅL
16:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl
17:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
MIDDAG
18:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl
19:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
MELLANMÅL
20:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl
21:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck
KVÄLLSMÅL
22:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl
Börja morgonen med denna falska frukost Burrito och du kommer att få energi att bränna. Du kanske inte orkar en hel portion, så frys in dina rester för ett mellanmål om du blir hungrig senare under dagen.
Ingredienser:
2 ägg
Steksmör
2 msk riven Cheddarost
2 msk Mexikanska bönor
1 msk salsa
Beskrivning:
Lägg Mexikanska bönor på en tallrik och värm i mikrovågsugn. Smält smöret och stek äggen till önskad konsistens och tillsätt osten. Lägg äggröran på den uppvärmda bönröran och toppa med salsa.
Denna snabba omelett är en stor frukost, lunch, mellanmål eller middag. Den är särskilt tilltalande på dag tre eftersom konsistens är skonsam mot din magsäcksficka.
Ingredienser:
Steksmör
4 msk finhackad lök
1,2 dl kokt kalkonbröst, hackad.
2 stora äggvitor
2 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
0,8 dl riven schweizerost.
Beskrivning:
Smält smör. Bryn lök. Tillsätt hackad kalkon, rör om tills varm. Lägg på en tallrik med folie för att hålla värmen. Du kommer att använda denna blandning för att toppa omelett i det sista steget.
Vispa äggvitorna luftiga på hög hastighet.
Vispa ägg, vatten, salt och peppar. Rör ner den vispade äggvitan.
Smält smör och stek omeletten.Lägg den färdiga omeletten på ett serveringsfat, lägg kalkon- och lökblandningen ovanpå och toppa med schweizerost.
Ingredienser
1 burk tonfisk i vatten
1 liten finhackad lök
Fiskkrydda från Knorr (alt citronkrydda)
1 knippe persilja
1 ägg
Gör så här:
Häll av vattnet från Tonfisken, blanda allt till en smet, forma till små burgare och stek på högsta värmen ca 2 min på varje sida – det ska bli krispiga och varma.
Ingredienser:
Steksmör
2 ägg
2 msk mjölk
2 msk Cheddarost, riven
Peppar, efter smak
Salt, efter smak
Beskrivning:
Smöra en kaffekopp (minst 3,4 dl). Tillsätt ägg och mjölk; blanda med en gaffel.
Mikra på hög effekt i 45 sekunder; ta ut och rör om.
Mikra till äggen nästan stannat, ca 30 till 45 sekunder.
Toppa med ost; salta och peppra.
Svalna något innan servering.
Ingredienser:
2 msk smör
4,74 dl Cheddarost, riven
4,74 dl kokt skinka, tärnad
12 stora ägg
1,2 dl mjölk
2 tsk senap
salt och peppar, efter smak
Beskrivning:
Smöra en 3-liter ugnsform. Strö över ost och skinka.
Blanda ägg, mjölk, senap, salt och peppar.
Häll över skinka och ost.
Grädda i 175°, 40 till 45 minuter. Låt stå i 5 till 10 minuter före servering.
Tonfisk är en enastående källa magert protein vid 27 gram per dl servering. Tonfisk ger också goda mängder av hälsosamma omega-3-fettsyror som bidrar till sund cirkulation och hjärthälsa.
Ingredienser:
1 burk tonfisk
1 msk majonnäs
1 stort ägg
2 msk parmesanost
2 matskedar malen linfrö
1 nypa vitlökspulver
1 nypa lökpulver
ev salt
Beskrivning:
Häll av tonfisken. Blanda alla ingredienser i en skål och forma till biffar. Stek i olivolja tills brunt på kanterna.
Servera varm.