Börja morgonen med denna falska frukost Burrito och du kommer att få energi att bränna. Du kanske inte orkar en hel portion, så frys in dina rester för ett mellanmål om du blir hungrig senare under dagen.
Ingredienser:
2 ägg
Steksmör
2 msk riven Cheddarost
2 msk Mexikanska bönor
1 msk salsa
Beskrivning:
Lägg Mexikanska bönor på en tallrik och värm i mikrovågsugn. Smält smöret och stek äggen till önskad konsistens och tillsätt osten. Lägg äggröran på den uppvärmda bönröran och toppa med salsa.
Denna snabba omelett är en stor frukost, lunch, mellanmål eller middag. Den är särskilt tilltalande på dag tre eftersom konsistens är skonsam mot din magsäcksficka.
Ingredienser:
Steksmör
4 msk finhackad lök
1,2 dl kokt kalkonbröst, hackad.
2 stora äggvitor
2 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
0,8 dl riven schweizerost.
Beskrivning:
Smält smör. Bryn lök. Tillsätt hackad kalkon, rör om tills varm. Lägg på en tallrik med folie för att hålla värmen. Du kommer att använda denna blandning för att toppa omelett i det sista steget.
Vispa äggvitorna luftiga på hög hastighet.
Vispa ägg, vatten, salt och peppar. Rör ner den vispade äggvitan.
Smält smör och stek omeletten.Lägg den färdiga omeletten på ett serveringsfat, lägg kalkon- och lökblandningen ovanpå och toppa med schweizerost.
Ingredienser
1 burk tonfisk i vatten
1 liten finhackad lök
Fiskkrydda från Knorr (alt citronkrydda)
1 knippe persilja
1 ägg
Gör så här:
Häll av vattnet från Tonfisken, blanda allt till en smet, forma till små burgare och stek på högsta värmen ca 2 min på varje sida – det ska bli krispiga och varma.
Ingredienser:
Steksmör
2 ägg
2 msk mjölk
2 msk Cheddarost, riven
Peppar, efter smak
Salt, efter smak
Beskrivning:
Smöra en kaffekopp (minst 3,4 dl). Tillsätt ägg och mjölk; blanda med en gaffel.
Mikra på hög effekt i 45 sekunder; ta ut och rör om.
Mikra till äggen nästan stannat, ca 30 till 45 sekunder.
Toppa med ost; salta och peppra.
Svalna något innan servering.
Ingredienser:
2 msk smör
4,74 dl Cheddarost, riven
4,74 dl kokt skinka, tärnad
12 stora ägg
1,2 dl mjölk
2 tsk senap
salt och peppar, efter smak
Beskrivning:
Smöra en 3-liter ugnsform. Strö över ost och skinka.
Blanda ägg, mjölk, senap, salt och peppar.
Häll över skinka och ost.
Grädda i 175°, 40 till 45 minuter. Låt stå i 5 till 10 minuter före servering.
Tonfisk är en enastående källa magert protein vid 27 gram per dl servering. Tonfisk ger också goda mängder av hälsosamma omega-3-fettsyror som bidrar till sund cirkulation och hjärthälsa.
Ingredienser:
1 burk tonfisk
1 msk majonnäs
1 stort ägg
2 msk parmesanost
2 matskedar malen linfrö
1 nypa vitlökspulver
1 nypa lökpulver
ev salt
Beskrivning:
Häll av tonfisken. Blanda alla ingredienser i en skål och forma till biffar. Stek i olivolja tills brunt på kanterna.
Servera varm.
Fler recept finner ni på orginalsidan: Recipes for the 5 Day Pouch Test