5 Day Pouch Test på svenska  - En metod för "återställning" av magsäcksfickan

samt tänk runt mat, för dig som är överviktsopererad (+1,5 år)

Och hjälp för nyopererade att hamna rätt från början.

Du har nu tagit dig egenom den värsta delen och det är dags att börja tugga. Kom ihåg att det är när vi lärt oss att använda vårt verktyg i den verkliga världen kan vi vinna kampen. 

Dag 3: Mjukt Protein

Ex: konserverad fisk (Ansjovis, Lax, Sardiner Sill eller Tonfisk) ägg, färsk mjuk fisk (torsk, kolja, spätta) Keso.

Vid varje måltid ska du mäta upp 1-3 dl kött, mejeri, eller vegetabiliskt protein innan du äter något annat livsmedel. Tugga maten väl och sluta när du blir mätt.
 
Du är nu på god väg att förändra dina tankar och matvanor och det är nu dags att börja fundera på hur du ska använda dina nya kunskaper efter "Fem Dagars Ficktest" alltså Dag 6 och framåt.

Dag 3: Förslag på mat, vätska & tidsschema

FRUKOST

08:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl

09:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck.

10:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl

11:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

LUNCH

12:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl

13:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

14:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl

15:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

16:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl

17:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

MIDDAG

18:00; Mjukt Protein, ca 2-3 dl

19:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

20:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl

21:00; 2-3 dl vatten, mjölk,mandelmjölk eller kokosdryck

KVÄLLSMÅL

22:00; Mjukt Protein, ca 1-2 dl

Recept dag 3

Falsk frukost Burrito

Börja morgonen med denna falska frukost Burrito och du kommer att få energi att bränna. Du kanske inte orkar en hel portion, så frys in dina rester för ett mellanmål om du blir hungrig senare under dagen.

Ingredienser:

Beskrivning: Lägg Mexikanska bönor på en tallrik och värm i mikrovågsugn. Smält smöret och stek äggen till önskad konsistens och tillsätt osten. Lägg äggröran på den uppvärmda bönröran och toppa med salsa.

Orginalrecept
Luftig kalkon och ostomelett

Denna snabba omelett är en stor frukost, lunch, mellanmål eller middag. Den är särskilt tilltalande på dag tre eftersom konsistens är skonsam mot din magsäcksficka.

Ingredienser: type="square"> <li>Steksmör</li> <li>4 msk finhackad lök</li> <li>1,2 dl kokt kalkonbröst, hackad.</li> <li>2 stora äggvitor</li> <li>2 ägg </li> <li>2 msk vatten</li> <li>salt och peppar</li> <li>0,8 dl riven schweizerost.</li> </ul> <p><b>Beskrivning:</b> Smält smör. Bryn lök. Tillsätt hackad kalkon, rör om tills varm. Lägg på en tallrik med folie för att hålla värmen. Du kommer att använda denna blandning för att toppa omelett i det sista steget. Vispa äggvitorna luftiga på hög hastighet. Vispa ägg, vatten, salt och peppar. Rör ner den vispade äggvitan. Smält smör och stek omeletten.</p> <p>Lägg den färdiga omeletten på ett serveringsfat, lägg kalkon- och lökblandningen ovanpå och toppa med schweizerost. </p> "

Orginalrecept
Tonfiskburgare

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 liten finhackad lök
  • Fiskkrydda från Knorr (alt citronkrydda)
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
Gör såhär

Häll av vattnet från Tonfisken, blanda allt till en smet, forma till små burgare och stek på högsta värmen ca 2 min på varje sida – det ska bli krispiga och varma.

Snabb kaffekopps-äggröra

Ingredienser:

  • Steksmör
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk Cheddarost, riven
  • Peppar, efter smak
  • Salt, efter smak

Beskrivning:
Smöra en kaffekopp (minst 3,4 dl). Tillsätt ägg och mjölk; blanda med en gaffel. Mikra på hög effekt i 45 sekunder; ta ut och rör om. Mikra till äggen nästan stannat, ca 30 till 45 sekunder. Toppa med ost; salta och peppra. Svalna något innan servering.

Orginalrecept
Parmesan& tonfisk plättar

Tonfisk är en enastående källa magert protein vid 27 gram per dl servering. Tonfisk ger också goda mängder av hälsosamma omega-3-fettsyror som bidrar till sund cirkulation och hjärthälsa.

Ingredienser: type="square" /> <li>1 burk tonfisk</li> <li>1 msk majonnäs</li> <li>1 stort ägg</li> <li>2 msk parmesanost</li> <li>2 matskedar malen linfrö</li> <li>1 nypa vitlökspulver</li> <li>1 nypa lökpulver</li> <li>ev salt</li> </ul> <b>Beskrivning: </b><br /> <p>Häll av tonfisken. Blanda alla ingredienser i en skål och forma till biffar. Stek i olivolja tills brunt på kanterna. Servera varm. </p>""

Orginalrecept
Ägglåda

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 4,74 dl Cheddarost, riven
  • 4,74 dl kokt skinka, tärnad
  • 12 stora ägg
  • 1,2 dl mjölk
  • 2 tsk senap
  • salt och peppar, efter smak
Beskrivning:

Smöra en 3-liter ugnsform. Strö över ost och skinka. Blanda ägg, mjölk, senap, salt och peppar. Häll över skinka och ost. Grädda i 175°, 40 till 45 minuter. Låt stå i 5 till 10 minuter före servering.

Orginalrecept

Förslag på Protein

KÖTT:

Malet eller mosade kött. Grillad och lätt kryddat. nötkött, fläskkött, kyckling, kalkon, vilt. Skinka, korv, salami och andra smörgåspålägg.

FISK & SKALDJUR

Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering. Kokt lax, torskfilé eller hälleflundra kryddad med citron, Kokta och lätt kryddade skaldjur som pilgrimsmusslor, Räkor, kräftor & krabba.

ÄGG

I alla former. Lös eller hårdkokta, äggröra, pocherad, vändstekt, ägglåda.

SOPPA:

SOPPA: Soppor (grädde eller buljong-baserade, såsom grädde broccoli, kyckling, kött, grönsak)

MJÖLKPRODUKTER

Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Naturell yoghurt och kvarg . Även: Kokosdryck, Sojamjölk. Även havre och mandelmjölk i mindre mängder. Tänk på att vanlig mjölk och fil, innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.

OST:

Hård, stavar, skivor, Mjuk, smält, mjukost, ricotta, keso, mozzarella, fetaost.

VEGETARISKA ALTERNATIV

Vegetariska produkter inklusive tofu och vegetabiliska hamburgare. Mosade bönor eller Böndip.

© 2016 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomLead

Sidan använder kakor (cookies). Mer info